torstai 4. syyskuuta 2014

Rakkaalle ystävälle tasavuosien kunniaksiToukokuun lopulla vietti 4-kymppisiä erittäin rakas ystäväni ja päätin hänelle tehdä tuollaiset pöllösukat, joilla aijemmin sain menestystä "Voihan villasukka-ryhmässä".

Mutta koska ystäväni omaa hyvinkin hoikat sääret, oli minun pakko ensin tiedustella hieman mittoja, eli mittaa heti polven alapuolelta - pohkeen paksuimmalta kohdalta. Näille mitoille jäi sitten eroa 0,5mm. Naisen peruspolvarin ohjetta oli siis muokattava melkolailla, jotta saisin oikean kokoisen varren sukkiin. Ja jossain välissä joutui esikoispoikani testaamaan myös kokoa, sillä hänellä oli eniten oikean paksuinen jalka malliksi. Silmukoita oli muistaakseni 52 tai 54, josta liikkeelle lähdin. Ja kaikki langanjämät käyttöön....
                                                                                                                                                                 
Pöllöt on virkattu tällä aijemmin keväällä julkaisemallani ohjeella.

Sukat sain valmiiksi jo toukokuunalussa, mutta pöllöt saivat odottaa kiinnittymistään aikakauan :) Ja etenkin näissä jämälankasukissa tuo päättely on melkoisen työläs työvaihe, koska minä en sitä "osaa" hutaisten tehdä.... Enkä tykkää päätellä lankaa jatkaessani, joten satakunta langanpäätä on näissäkin sukissa sisäpuolelle pujoteltuna ja kieputettuna... 

Ystäväni sai nämä liki kuukausi jälkijunassa, mutta sopivasti Juhannuksen kylmille ilmoille jalkoja lämmittämään. Ja muistuttelin kyllä, että nää on tehty käyttöön, ei kaapissa seisomaan. Sillä ystäväni tuppaa käyttämään ensin vanhat sukat ihan loppuun ja vasta sitten kaivaa kaapista uudet jalkaan :)

Ystäväni pikkuneiti, meidän kummityttömme, vietti toukokuussa nimppareita ja niinpä päätin muistaa kummitustätinä häntä pienellä huivilla. Neiti alle 3v kun on "niin neitiiii", että häsää vaatteittensa kanssa muutenkin, niin ajattelin, että josko hienot neidit käyttäisi tämmöistä Frilla-huivia vai mikä se nyt onkaan? ;)

Tuommoisen huivin tekemiseen ei montaa tuntia hurahda. Huivi on likipitäen yhdestä kerästä tehty, hieman jätin kutomatta, jottei olisi liian pitkä lapselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti