sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Autot miehelle synttärilahjaksi... miun tyylillä tietenkin villaAUTOsukkina :)

Kuluneella viikolla meillä juhlistettiin ukkokultani tasakymmenvuotissynttäreitä, eli 40veetä tuli hälläkin jo mittariin...

Pitkään on ukkokultani höpöttänyt, että auton voisin hälle lahjaksi ostaa tai Karibialle viedä. No, vitsihän se toki on ollut ja yhtä vitsinä tein nämä samaiset AUTOsukat hälle, koska tarpeeseenhan ne on villasukat aina :)

Autonkaavio on jostakin netin kätköistä löytynyt ja sen jäljensin valmiisiin varsiin silmukoita jäljitellen. Tein sen ensin millimetripaperille ja muutin sen verran alkuperäistä, että en käyttänyt kuin kahta väriä, vaikka alkuperäisessä taisi kolmella erivärillä olla.(Siinä taisi olla nuo ikkunat tehtynä erikseen). Kuvioinnin jälkeen jatkoin sukat resorista eteenpäin valmiiksi. Olen todennut, että silmukoiden jäljitöinti on helpompaa, kun työ on molemmista päistä auki. Mahtuu helpommin työstämään...
Ja tekstit piirtelin millimetripaperille, missä ne kyllä näyttivät paremmilta kuin valmiissa sukissa, mutta kyllä näistäkin teksteistä selvän saa.

Sukat on sinällään ihan perussukat, eli alkuun resori 2o,2n, sitten pari silmukkaa lisää per puikko ja sileää sopivan matkaa. Jälleen pari silmukkaa kavennetaan pois per puikko ja resoria 2o,2n. 
Kantapään tein tällä kertaa erilaisen, eli yleensä teen vain tavallisen vahvistetun kantapään, mutta nyt kokeilin tehdä sen ristiinvahvistettuna. Eli näin:

1. krs: *1.nostetaan kutomatta, 2. kudotaan oikein*. Toista koko krs.
2. krs: Neulotaan nurjalla kaikki nurin.
3. krs: *1.kudotaan oikein, 2.nostetaan kutomatta*. Toista näin koko krs.
4. krs: Neulotaan nurjalla kaikki nurin.
5. krs: Toista 1. krs ohjeella.

Ja näillä toistoilla tulee hieman erilainen kuvio tuohon kantapäähänkin. Meinasin itsekin, että kokeilen toisenkin kerran, mutta hieman enemmän keskittymistä tämä vaatii, kun tavallinen vahvistettu kantapää. Toiset kyllä sanovat, että olisi vieläkin kestävämpi kuin tavallinen, mutta tiedä sitten :)

Ja sitten se "äkkiäkakkukaikkimitäkaapistalöytyy"...Ei ollut kauneudella pilattu, mutta maistui kyllä, eikä jäänyt turhan pantiksi pyörimään...

Pohjaksi kyhäsin (kun olin hakenut isommat pojat mummilasta ja saanut pienimmän päikkäreille), ihan tavallisen sokerikakku/kääretorttu pohjan. Kostutukseksi mummin vattumehua vedellä laimennettuna, reilusti. Niistä levyistä sitten kyhäsin kokoon ja 1.välissä banaania viipaleina ja vispikermaa, jossa kaakaotomusokeria. Toisessa välissä meillä niin perinteisesti käytetty täyskärin täyte, eli Piltin mangosose, nam....ja samaista kermaa. Päälle kaivelin pakkasesta jättimansikoita, joista osa oli pilkottu ja niiden päälle hyytelösokerista kiille. Kaakaokermat päälle ja Fasun sininen suklaa raastinraudalla jauheeksi ja reunoille. Ja ehdin melkein, ennenkö ukkokulta tuli töistä ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti