perjantai 30. toukokuuta 2014

Aika muistaa opettajia kouluvuoden päätteeksi

Niin se vaan aika kuluu ja vuodet vierii.... Tiistai-iltana oltiin pienimmän herran kanssa isoveikkojen kevätjuhlassa. Isäntä oli taas iltavuorossa, niinkuin vuosi sittenkin. Mutta siis olisihan kenraaliharjoitusta saanut mennä aamusta jo katsomaan, mutta näin tehtiin. Kummasti se parjattu Suvivirsi nostaa kyyneleet silmäkulmaan ja muistot kiirii vuosikymmenten päähän omaan kouluaikaan. Ja se siitä nostalgian kaipuusta... Huomenna aamusta uudemman kerran laulamaan Suvivirttä koululle jahka lippu on ensin salkoon nostettu. Ja sitten se hetki, mikä jännittääkin hieman, myös äitiä. Eli todistusten jako ja päästäänkö sitä syksyllä aloittamaan uudelta luokalta ;)

Pari päivää sitten päätin ensimmäisen kerran elämässäni virkata semmoisen sisustuskorin. Olin taannoin Tiimarin alesta ostanut 3 kerää jonkinasteista ontelokudetta ja pari viikkoa sitten sain ostetuksi koon 10 koukun. Nyt tuli sitten semmoinen pakollinen inspiraatio, kun kirppispöytään piti saada jokin kiva kori niille kaikkein pienimmille bodeille. Ja netin ihmeelliseen maailmaan tutustumaan, miten semmoisen tekisi...Käsityön riemua blogista löytämäni ohje oli se, millä tein pohjan ja siitä jatkoin soveltaen omalla tyylilläni. Eli pohjan tehtyäni tein kerroksen, missä otin vain ks:n takimmaisen langan koukulle ja näin siihen reunaan tuli eräänlainen "kynnys", josta seinä lähtee nousemaan... 

 Kyseinen kori on muuten kuvaamatta ja on siellä kirpulla nyt töissä, eli siitä ei ole kuvaa, mutta tässä nämä sen jälkeen syntyneet korit opettajille. Eli esikoisen opettajalle ostin amppelimansikan ja jo silloin oli mielessä visio, että kyseinen mansikka pääsee tämmöisen korin kyytiin. (On muuten vähän vino tuo sangallinen kori, muttei ihan noin vino, kuin tuossa kiven reunalla seisoessaan)

Sanka on tehty mukaillen Kangas-aitan ohjetta. Ja koko reuna on tehty piilosilmukoilla jämäkämmäksi, paitsi tuossa minikorissa, koska siihen ei kuteet enää riittäneet ;)


Virkattu kukka on tehty tällä ohjeella ja lehdet on omaa käsialaa. Eli suurinpiirtein näin:
  • Tee 10 kjs.
  • Koukusta lukien ensimmäiseen silmukkaan ks, sitten puolipylväs, sitten pp, joita toistetaan kunnes 2 kjs jäljellä. Sitten taas puolipylväs ja viimeiseksi ks.
  • Käännä työ ja toista samat kuin äskenkin toiselle puolelle. Nyt lehti on valmis. 
  • Tee viimeistely, eli keskiruotolehteen. Kun katsot tarkkaan, niin näet lehdessä keskellä "reikiä", tee niihin, eli keskelle lehteä piilosilmukoilla jono  ja voila´´´Lehti on kokonaan valmis. Päättele ja kiinnitä kukkaan.
Itse tein noista kukista irrotettavat versiot ja laitoin niihin päättelyvaiheessa kiinni hakaneulan, senhän olisi voinut jo virkatessakin laittaa, muttei silloin mieleeni tullut. 

Ja mie en oo mikään virkkauksen ihmelapsi, enkä oikeesti ole viime vuosina paljoa virkannutkaan, mutta koukku jollain tapaa kädessä pysyy. Ensin hieman huvitti tuossa korinteko-ohjeessa se nyrkkiote koukusta, mutta kun olin ekan korin alkuun vääntänyt, ei enää huvittanut. karu totuus on se, että siinä väkertäessäni oli jännetupintulehduskin jo lähellä :D Ja miten outoa olikaan ottaa koon 2,5 koukku käteen ja Nalle-lankaa kaksinkertaisena ja Seiskaveikkaa. Hetken sai taas kynäotetta hakea....
Keskiveikka halusi myös omalle sijaisopelleen antaa samanlaisen korin ja tein sen kokoisen, mihin kude riitti. Mutta harmittavan pieneksi jäi. No, ajatushan tässä oli tärkein, kai?


 Tämmöisillä kukkivilla purkeilla siis meidän pojat saavat kiittää opettajiaan tänä vuonna. Itse tekivät kortit, joissa sattuneesta syystä myöskin oli kukkivia kukkia... Enkä siihen ohjannut sen enempää...

Ihanaa alkukesää Sinulle!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti