torstai 23. lokakuuta 2014

Kirjoneulepolvarit kukilla ja kahdet jämälankapolvisukat pöllöillä

Sattuipa tuossa taannoin ystäväni visiteeraamaan poikansa kanssa. Ja pääsin esittelemään aikaansaannoksiani. Hän ihastui ruskea-harmaansävyisiin polvisukkiin, joihin olin yhdet virkatut ruusut kiinnittänyt... Kyseli, että tekisinkö hänelle myöskin sellaiset, sillä jo silloin oli työnalla ja melkein valmiina, nuo kahdet pöllösukatkin. 

Tosin silloin niissä ei vielä pöllöjä ollut, enkä ollut jaksanut niitä kaikkia lankojakaan päätellä. Näki nekin siis melkolailla keskeneräisinä :) Ja ihmetteli, mitä reikiä olin niihin jättänyt??? "Häh, reikiä??" Tuumasin ja selvisihän se. Eli koska en ollut päätellyt sukkia vielä, enkä myöskään solmi lankoja vaihtaessani väriä, niin niissähän oli isojakin reikiä värinvaihtokohdissa. Kerroin sitten, että kyllä ne siitä umpeen menee, kunhan ensin ne päättelen :D 

Näillä kukkapolvareilla ei olisi kiire, sillä ne tulisivat ystävälleni itselleen. Pöllöistä toiset olivat menossa synttärilahjaksi ystävän ystävälle ja toiset muuten vaan kiitokseksi hyvälle kaupantekijälle.

Seuraavana päivänä laitoin sitten ystävälleni kuvaviestiä, jossa oli reiluun puoleenväliin neulottu tuo varsi. Resori, joka on kahden silmukan palmikkoa, tein suurimmaksi osaksi istuessani esikoisen vanhempainillassa.Kyselin, että onko yhtään sitä, mitä hän haluaa ja sain siunauksen jatkaa samaan malliin... Jälkeen päin naureskeli, että "ei mitään kiirettä sukilla ja jo neljän tunnin kuluttua tilauksesta sukat puoliksi tehty.". No, ei ihan noinkaan ollut, mutta nopsaan tahtiin nämä kyllä valmistui ja noita kukkiakin on kiva virkata, paljon kivempi kuin noita pöllöjä. Ohjeet niihin on sieltä täältä nettiä, osin omilla sävellyksillä. Näissä sukissa on vielä yhdet kukat tuolla toisela puolella, joten ne jäävät tuohon säären etuosaan, Kuvaa näistä ei kyllä jalassa ole, koska ystäväni on niin paljon hoikkasäärisempi, etten raaski edes tekovaiheessa näitä omiin koipiini sulloa.

Lankana näissä kirjoneulesukissa on Novitan seiskaveikat. Sukat on kokoa 37.

Nämä ovat tällä hetkellä toiseksi viimeiset pöllösukkani, joissa näitä virkattuja pöllöjä vilisee. Pöllöjä on kummassakin sukassa 5 kappaletta ja sehän tekee 10 kappaletta pieniä nysvättäviä ja näperreltäviä pöllöjä per sukkapari ja saati kun niitä pöllöjä pitää tehdä kahteen sukkapariin, niin niitähän piti tehdä 20 kappaletta!! Ja voitte uskoa, että järki oli lähteä siinä turaamisessa.... Huoh, mutta kaipa sitä voi itsekin todeta, että oli ne ktllä vaivan arvoiset. 

Näissäkin jämälankana (joo melkein, mitä nyt ostin kerän keltaista ja vaaleansinistä, että sain niistä jämiä tehdä...) on Novitan seiskaveikat. Pöllöjen silmät tehty Nalle-langasta. Koko 38-39.


Miun jämälanka-varastoistani on nyt uhkaavasti alkanut hiipua kaikki iloisen väriset langat, eikä niitä löytynyt erään kutovan ystäväni varastoistakaan. Mustaa olis ollut, mutta sitä löytyy omasta takaa ja se nyt ei hirveen iloinen ja pirtee väri ole, vaikka siitä tykkäänkin ja noissa kukkapolvareissa sitä käytinkin. Muttei se näihin passannut, joten sitten piti vaan ottaa reilusti uusia ja oikein kaupastakin hakea lisää, keriä ja tehdä niistä nöttösiä, jotta oli "jämiä" :)

Nämä toiset pöllöpolvarit on sitten tehty taas hoikkakoipiselle ja sen vuoksi ovat enemmän "pölkkymallia". Resorina on valepalmikko, joka on kyllä minusta ihanaa tehdä, mutta aina menen sekaisin, mille silmukkamäärälle se on jaollinen... Mutta antaa ihan uutta näköä resoriin.

Pöllöpolvari hoikkakoipiselle koossa 37. Lankana Novitan seiskaveikat taas kerran. Kantapää suosikkini ristiinvahvistettu malli perinteisestä vahvistetusta kantapäästä. Niin, siitä ainoasta mallista jonka osaan, mutta kaipa mie joku päivä rohkaistun jotakin muuta mallia kokeilemaan, kenties?
Ja pöllöillään nyt urakalla :) Tosin voipi olla, että nämä hoikkakoipisen malliset pöllöpolvarit jää viimeisiksi.... Sen verran otti hepulia tuon pöllöjen sarjatyönä tekeminen, että olen todennut, jotten koskaan enää virkkaa yhtään ainoata pöllöä.... Niin, kunnes tulee uusi inspis ;)

Tämmöisistä kasoista mie noita pöllöjä aloin rakennella ja taisipa tästä pari raakiletta vielä uupua, kun kuvatessani aloin pöllöjen määrää laskeskella....


Jos saat ideoita näistä miun sukista, niin pistäppä kommenttia. Olis kiva kuulla, onko täältä kukaan saanut mitään uutta ideaa :)

2 kommenttia:

  1. Voi, että miten ihania! Mistähän löytyis ohjeita noihin eri kuvioihin? Itse vasta oon alotellut neulomista (villasukilla) ja hirveesti kiinnostais erilaiset kuvat ja kuviot..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi anonyymi. Mie oon käyttänyt itse virikkeenä kaikkiin kuviin melkeinpä laittamalla googleen kuvahakuun hakusanaksi "kirjoneule sukat" tai "helpot kirjoneuleet". Myös pinterest on nykyään miulle tosi tärkeä inspiraationlähde :)

      Poista