perjantai 23. elokuuta 2013

Ruusuja helpottamaan tulen syttymistä, siis sytykeruusuja


Tästä jotakuinkin ällöttävän ja karmean näköisestä sotkusta se tällä kertaa alkoi :) Eilen päätin pitkästä aikaa tehdä sytykeruusuja ja ruusuaihioita olen jo mökkeillessä tai lapsen kanssa pihalla ollessa väsännyt laatikollisen valmiiksi.

Tässä siis on kattilassa sulamassa jämäkynttilöitä ja tuikuista kokoonraavitut jämästeariinit. Edelliskerrasta kattilassa oli oranssia massaa ja nyt kun heitin sekaan sinisen kynttilävärin, niin tuloksena ruskehtaa lientä, joka pikkuhiljaa muuttui harmahtavaksi. Kynttiläväri on joskus, varmaan 10 vuotta sitten tullut, kun kaverin kanssa tehtailtiin kynttilöitä maitopurkissa ja kaikkiin mahdollisiin laseihin tehtiin geelikynttilöitä. (Mie olen hamsteri ja aina niitä jemmoja joskus tarvii)Tästä sitten lähdettiin jatkamaan... Ensimmäisen steariinikylvyn jälkeen oli tälläinen tulos.
Ja eikun uusi satsi kattilaan ja uusi sininen kynttilävärinappi sekaan. Nyt alkoi olla jo sinistä lientä kattilassakin :)


Ja lopputulos oli tämmöinen. Jos oikein laskin, niin 51 sytykeruusua tuli tällä kertaa ja 1 niistä pääsi heti illalla töihin, kun lykkäsin saunan kiukaaseen tulet. Hyvin toimii, eikä haise löpölle, niinkuin ainakin ne halpis sytykepalat, mitä meillä on ollut aijemmin. harmi vaan, että noita kynttilänjämiä ei yhtä helpolla mistään saa, kananmunakennoja kyllä löytyy ja aikamoiset varastot niitä jo onkin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti