lauantai 31. elokuuta 2013

Värileikkiä langalla ja karkkiväreillä

Alkukesästä kävin kirpparilla ja matkaan tarttui pari pussillista villalankoja parilla eurolla. Suurinosa oli Seiskaveikkaa ja Nallea. Pyykkikoneen kautta pyöräytin ja selvin sitten urakalla lankoja ;) Pistin niine hyvineen pesupussiin ja siellä ne entiset kerät sitten odotti selvitsijää. Osa oli selkeesti jotain muuta, kun koneesta tuli pari huopunutta palloa.

Mutta siis näissä pusseissa oli luonnonvalkoista villasekoitelankaa, joka paksuudeltaan vastaa Nallea, oletan sitä sen olevan. Pari viikkoa kypsyttelin ajatusta, josko kokeilisin minäkin ihan itse värjätä noilla elintarvikeväreillä, eli karkkiväreillä, lankaa. Ja koska nämä langat olivat likipitäen ilmaisia, niin eikun testaamaan. 

Mieli olisi tehnyt jo eilen lähteä etikkaa ostamaan, mutta maltoin kuitenkin odottaa tämänpäiväistä kauppareissua :) Ja samalla piti kuitenkin vielä ostaa yksi punainen väri lisäksi.

Eilen tehtiin keskimmäisen pojan kanssa kerältä vyyhdiksi  operaatio kahden tuolin avustuksella pikkumiehen päiväunien aikaan.


Pääsääntöisesti noudatin Ulla neuleista ottamaani ohjetta, http://www.ullaneule.net/0307/artikkelit_elintarvikevarit.html

Tänään sitten pikku-ukon käytyä päikkäreille, pääsin vihdoinkin hommiin :)

Ensin ne 2 vyyhtiä likoamaan etikka-vesiliemeen ( suhteessa 1:3). Olivat siellä jotakuinkin 15 min. 

Sen jälkeen uitin ensin sinisessä liemessä, sitten punaisessa ja lopuksi vihreässä. Sininen ja vihreä ovat jauhemaisia värejä ja tuo punainen nestemäistä. Totesin minäkin, jotta jauhemaiset tehokkaampia ja paljon pienempi määrä niissä riittää, kuin nestemäisessä.

Lopputuloksena oli sitten tämännäköisiä lankoja...

Ylläolevissa kuvissa langat olivat vielä kosteita.

Illalla näpsäisin pari kuvaa kuivaneista vyyhdeistä, tosin puhelimella otettuina värit eivät juurikaan edukseen ole, mutta itse olen kyllä varsin tyytyväinen ensimmäiseen värjäyskokeiluun ja taatusti kokeilen uudestaan, varmaan useammankin kerran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti