maanantai 30. syyskuuta 2013

Raitasukkaa tehosteella ja trikoopipoja pienille


Viime viikolla sain aikaiseksi muunmuassa tämmöiset raitasukat. Sukissa on mustan lisäksi viittä eri vaaleanpunaiset/pinkin/kanervan sävyä, vaikkakin näin kuvassa näyttävät melko pliisuilta.
Ohje on hyvinkin yksinkertainen toteuttaa ja onnistui pihalla ulkoillessakin, kun ei mitään kuviota tarvitse laskea :)

Nämä sukat ovat kokoa 37-38 ja kaikki ovat Novitan 7veljestä. Hyvä keino kuluttaa tämmöisiin sukkiin kaikenmaailman jämäkerät ja niitähän tuntuu kokoajan vastaantulevan, milloin mistäkin pussista ;)

Mallikuvion bongasin FB "Voihan villasukka"-ryhmästä, jossa on koko ajan kaikkia ihania uusia sukkamalleja. Ennen tein pääsääntöisesti vain perussukkia raidoilla tai ilman, mutta nyt on pakko ollut kokeilla kaikkea uutta. Joskus kyllä tullut jotain kirjoneule- ja pitsisukkiakin tehtyä, mutta ei kyllä juurikaan esikoisen syntymän jälkeen.... Nyt kai iskenyt taas pahemman kerran neuloosi päälle, kun jotain pitää koko ajan tehdä :D

Mutta näitten sukkien malliin, eli malli on jaollinen 4 silmukalla, tein siis 48 silmukalla. Resori on perinteinen 2 o, 2 n ja resorin jälkeen 1 krs oikeata.

VARSI:

1. krs: 3s oikein, nosta 4. silmukka neulomatta. Tätä toistetaan koko kerros.

2. krs: 3s oikein, nosta 4. silmukka neulomatta. Tätä toistetaan koko kerros.

3.krs: Neulo koko kerros kaikki silmukat oikein.

Jokaisen mallikerran jälkeen vaihdoin väriä, eli 3 krs yhdellä värillä. Ensimmäistä kertaa päättelin osan langoista" kuljettamalla" niitä nurjalla puolella parin puikon verran, oli sentään vähemmän pääteltäviä langanpäitä. (Ja niitä piisasi siltikin... :/ On nimittäin semmoinen homa tuo päättely, että en tykkää...)

Lopuksi tein taas 2 o, 2 n resoria nilkkaan, koska ne mielestäni tekevät sukasta istuvamman, tai sitten ei, mutta jokatapauksessa tykkään nykyään niin tehdä.

Kantapää tehty sillä omalla oppimallani tavalla vahvistettuna.

Teräosassa tein tuon mallikuvion vain yläpuolelle ja alaosa raidallisena. 

Ja muutama pipokin on ompeluvaiheesta ehtinyt päättelyvaiheeseen. Pari pipoa meni jo eräälle pikkumiehelle etukäteissynttärilahjaksikin. Eli vasemmassa laidassa olevat turkoositähti- ja raitahippopipot. Muut pipot vielä odottelevat eteenpäin siirtymistään, kunhan saisin ne isommatkin pipot valmiiksi jossakin välissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti